Deelnemers

Oss vol kleur, liefde en diversiteit

Het barst in Oss van het talent. Er is een enorme diversiteit een muziek- en toneelverenigingen, dans- en balletscholen en gezelschappen die zich bezig houden met beeldende kunst en literatuur. Ieder jaar en dat is dit jaar niet anders laat iedereen met veel liefde en passie hun kunsten zien. Fantastival biedt heel graag dit podium. Geniet van alle kleur die deze mensen onze stad geven.

Kom, kijk en luister en laat je verrassen!


MULTIDISCIPLINAIR

Osse Kunstinstellingen voor het onderwijs (OKVO)
www.okvo.eduforum.nu

Theater De Lievekamp
Wij willen het thema 'regenboog' graag uitdragen door de diverse kleurrijke culturen uit verschillende landen binnen ons theaterprogramma 2017-2018 te belichten. Kom in de kleurrijke wereld van De Lievekamp. We laten een lopende wereldkaart zien waarbij we twee voorstellingen specifiek presenteren die volgend seizoen in ons theater zien zijn.

* De voorstelling 'Selamat Maken | Smakelijk eten' is een verrassend theaterconcept, waarbij het publiek met verhalen van Roy Grunewald wordt meegenomen naar Indië en een kijkje krijgt in de naoorlogse Indo-cultuur. Korte previews nemen de bezoekers deze middag mee naar de kleurrijke wereld van Indonesië.

* Deze verhalen worden afgewisseld met optredens van de muziekformatie Tip Jar, bestaande uit Bart de Win en Arianne Knegt. Onder de naam Tip Jar (letterlijk: fooienpot) bundelt dit tweetal de krachten, met als resultaat kleurrijke wereldmuziek: van  aanstekelijke Americanamuziek tot bluegrass en van blues tot jazz.

Als randactiviteit voor de kinderen kan er onder begeleiding van het evenementbureau Fiedelandijn geknutseld worden binnen het thema 'regenboog | de kleuren van de wereld'.
www.lievekamp.nl

Muzelinck
Diverse bandjes en ensembles van Muzelinck treden op. Zo treedt Popkoor Muzelinck op en zingt meerstemmige popliedjes van nu.
www.muzelinck.nl


TONEEL/THEATER

De Megense Comedie
Colour of Life. Je vindt ons doorlopend tijdens dit Fantastival; we zijn kleurrijk en zullen interactief met het publiek bezig zijn.
www.demegensecomedie.nl

Circus mr Poehaa
Twee kleurrijke dames geven kleine minishows waarin het leven van een dame op leeftijd op de hak wordt genomen!
Travestie in combinatie met circus.
www.mrpoehaa.nl

De Verenigde Spelers
Wij laten een stukje van onze nieuwe productie zien!
www.deverenigdespelers.nl

Internos
Wij verzorgen dit jaar straattheater door de stad!
www.toneelvereniginginternos.nl


KOREN

Musica Humana
Wij zijn een koor van 60+ (nog jong van hart en geest) die Renaissance muziek brengt met zang, dans en spel met bijbehorende instrumenten waaronder blokfluit en trom. Alle deelnemers dragen  Middeleeuwse kleding van eigen hand. Wij presenteren onze muziek d.m.v een "rode draad" lijn, b.v de liefde. Alle muziekstukken  worden aan elkaar verbonden door een passend verhaal of gedicht.

Vocalgroup Lith
Wij zijn een enthousiast popkoor en brengen overwegend Engelstalige songs. Wij worden begeleid door ons eigen combo, bestaande uit een toetsenist, een drummer en 2 gitaristen. Dit alles o.l.v. onze dirigent Frank van Tongeren.
www.vocalgrouplith.nl

Popkoor Eigenwijs
Wij zingen 3 tot 4 stemmig eigentijdse popmuziek in koorarrangementen.
www.popkooreigenwijs.nl

Nederpopkoor Balanz
Wij zingen Nederlandstalige popmuziek. Dirigent begeleidt het koor op keyboard.
www.nederpopkoorbalanz.nl

Popkoor d’Accord
Popkoor d'Accord is een enthousiast koor uit Oss, met zang en en beweging. Telkens een andere opstelling en beweging tijdens de nummers die we zingen.
www.popkoordaccord.nl

Muchoss
Muchoss is een verrassend veelzijdige vocal group uit Oss met passie voor close harmony en a capella zang. De Mucha zingen prachtige en gevoelige nummers, afgewisseld met humor en cabaret. Van ballads, popsongs tot zelfs een snufje jazz en klassiek. Dit alles met een knipoog, een beetje glamour en op geheel eigen wijze. Wij staan graag op een podium, maar de interactie met het publiek is nog beter, wanneer we tussen de mensen staan!
www.muchoss.nl

MengelmOeSS
www.mengelmOeSS.nlMUZIEK

Vita Nova

Tussen 13.00 en 14.00 gaat Vita Nova in de Groene Engel een uurtje keihard rocken! 

De beste metal anthems van o.a. Iron Maiden en Black Sabbath gaan we voor jullie spelen. Ook de knallende punkclassics van The Sex Pistols en The Toy Dolls komen langs. Maar de nineties vergeten we ook niet, met Body Count en Rage Against The Machine. Hier en daar spelen we met een knipoog maar Vita Nova speelt vooral... live ‘n loud!

Vita Nova in de nieuwe bezetting; je mag dit gewoon niet missen!!

www.facebook.com/Vita-Nova-579212382137735/?fref=ts

Labelled
Pak twee krachtige gitaren, een funky bas lijn en een strakke drum samen, combineer dat met een energieke frontman en dan krijg je Labelled. Overal waar ze spelen knallen ze het dak eraf met hun harde sound. Het repertoire bestaat nu uit covers variërend van Green Day tot aan Billy Talent. Ook zullen zij het een en ander laten horen wat iedereen kent, maar toch net iets anders! Dus ben je in de stemming om lekker los te gaan dan moet je deze band zeker niet missen!
www.facebook.com/labelledofficial

Holsaby
Wij willen als band een mix van eigen werk en covers laten horen. Ons genre is pop/rock en op onze pagina kunt u alvast een voorproef beluisteren.
www.facebook.com/Holsaby

Big Band 5/6/07
Gitaren, toetsen, drums, percussie en de vette sound van heel veel blazers die popnummers van nu spelen! Niet alleen pop, maar ook rock, funk, soul en jazz passeert de revue. Instrumentaal of met zang. Als het maar lekker klinkt of dansbaar is. Het liefst doen zij dingen die niet gangbaar zijn maar waarvan zij denken dat het leuke dingen oplevert. Zo was daar de samenwerking met een dj en een rapper. En wie weet wat nog komen gaat. Dat is Bigband 5-6-’07 (five-sixo’seven)!
Met een groot deel jonge (enthousiaste) muzikanten uit Oss is een "thuis"optreden zeer gewenst.
www.bigband5607.nl

Drumband Dichterbij
De drumband bestaat uit mensen met een beperking die op hun niveau geweldige muziek maken.

Fanfare Jong Leven
Een muzikaal optreden van onze fanfare.
www.fanfarejonglevenmacharen.nl

Muziekvereniging Hartog
Wij willen ons als muziekvereniging presenteren middels muzikale optredens van onze verschillende geledingen:
- piep- & Studieorkest (onze jongste leden en ons opleidingorkest)
- Fanfareorkest
-(jeugd)slagwerkgroep
www.facebook.com/MuziekverenigingHartog

Stadsharmonie KVA
KVA verzorgt een kwalitatief hoogwaardig muzikaal optreden.
www.kvaoss.nl

Bara Den
Bara Den speelt Afrikaanse trommels samen met masterdrummer Oumar Dioubate. Oumar geeft djembeles in Oss en wil met zijn (vergevorderden) leerlingenband Bara Den graag diverse traditionele Afrikaanse stukken ten gehore brengen.https://www.facebook.com/Bara-Den-1735176140055162/

Big Band Ravenstein
Swingend jazzconcert van 20 man sterke bigband met zang en diverse instrumentale solisten. 
www.bigbandravenstein.nl

Fanfare Lith
Als fanfare verzorgen wij graag een optreden met daarin muziekstukken die voor velen bekend in de oren zullen klinken. Van hoogwaardige kwaliteit. We geven de muziek 'kleur' en sluiten zo mooi aan bij het thema van dit jaar: Rainbow Edition!
www.fanfarelith.nl


BEELDENDE KUNST

Kunstfabriek
Net als voorgaande jaren zetten wij ons kunstatelier open voor iedereen die  belangstelling heeft voor onze uniek werken.
Onze Kunstwerken bestaan uit veel diverse technieken. Daarnaast nodigen wij mensen uit om deel te nemen aan verschillende creatieve workshops met o.a. acrylverf.
www.kunstfabriekoss.nl

Mozaïekfestival
In 2018 vindt voor de 2de keer een mozaïekfestival plaats in Oss. Dat bestaat uit een expostie van nationale en internationale mozaïek kunstenaars en daarnaast plaatselijk mozaïek talent. Dit willen we promoten. Daarnaast is er weer een community art project met mozaïek waaraan iedereen kan mee doen. Tijdens fantastival proberen we tot een top 3 van ideeën te komen.
www.mozaiekfestival.nl


DANS

SFD Al-Andalus
Wij verzorgen een prachtig dansoptreden.
www.sfd-al-andalus.nl

Balletschool Dimphy
We laten verschillende dansen zien vanuit verschillende dansvormen (Klassiek, Jazz, Modern, Show).
www.balletschooldimphy.nl

Danscentrum Zwijsen
Wij verzorgen graag een wervelende dansshow. Kinderdans, Zumba, draag&dans, stijldans, hiphop crews, solo's en duo's.
www.dc-zwijsen.nl

Balletstudio Van der Stappen
Een verrassend dansoptreden!
www.balletstudiovanderstappen.nl


LITERATUUR

Poëziepodium Oss
Stichting Poëzie Podium Oss Het PPO organiseert activiteiten, zoals: • het Open Podium, twee keer per jaar in K26 voor dichters uit Oss en de regio; • een poëzie podium tijdens Fantastival, bij Coretto in centrum Oss; • het aanbieden van workshops poëzie in samen werking met de bibliotheek. • het benoemen van een stadsdichter voor de gemeente Oss; Op Fantastival zal het ‘Poëzie Podium Oss’ een aantal dichters aan het woord laten, ouder en jonger, die gedichten zullen voordragen. Bovendien wordt ook die dag een ‘Open Podium’ gehouden, waarbij nog onbekend talent eigen gedichten kan voordragen.
www.poeziepodiumoss.nl