Straattheater

Jelicious SpikkelSzzz website.jpg


Spikkelzzz – Jelicious


Bij daglicht zijn SpikkelSzzz een sprankelende explosie van kleuren. Als de maan verschijnt transformeren zij tot fabelachtige dwaallichtjes die je savonds door de bomen kan zien dansen. Deze Fonkelende blije meisjes laten de zoemende beestjes los en verleiden je om ook met de lichtjes te komen spelen. 


De acts van Jelicious onderscheiden zich door de fantasierijke en zeer gedetailleerde vormgeving van de kostuums. Hierin wordt speels getoverd met kleuren, stoffen en andere materialen.

De steltperformers zijn zeer ervaren en bedreven in de hoge kunsten van het steltentheater.     

www.jelicious.nl


gedachtentafel 1 website.jpgDe Gedachtentafel – Ola Szostak & Willemijn Schellekens
Je wordt aangetrokken door tafel-geluiden: geroezemoes, flarden van gesprekken, getik  van bestek, gelach, wijn die wordt ingeschonken, een glas dat omvalt. Wat is er gaande? Is  er een feestje, een familie-diner, een vergadering, een bruiloft of een begrafenis...? 

De lange tafel is gedekt met verhalen en gebeurtenissen. Hoe langer je kijkt, des te meer  je kunt ontdekken. Voor elk bord hangt een koptelefoon en door deze als bezoeker op te zetten, hoor je in 2 à 3 minuten de nooit uitgesproken gedachten van een personage.  Het zijn als het ware 12 privé-voorstellingen, maar er liggen wel  verbanden die duidelijk worden als je het geheel beluistert en bekijkt.
www.entract.nl

DE GROTE HULA SHOW  website.jpg

De Grote HULA Show – Wietske Vogels

Ringenbezweerster Wietske Vogels en Meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten in DE GROTE HULA SHOW. In dit fantastische hoepelspektakel passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue. Het circusduo laat zien hoe veelzijdig een simpele ring kan zijn. Tenminste, als hun onderlinge geschillen geen roet in het eten gooien…www.wietskevogels.nl

Kosto 2.jpgKosto – Theater Abacus

Diepzee avonturen met Kosto
Kapitein Kosto is zijn hele leven al een avonturier. Met zijn duikboot onderzoekt hij de diepste oceanen van de aarde.......en die zijn diep!
Zijn Duikboot zit vol met interessante meetapparatuur en er klinken vreemde onderwatergeluiden. Ga mee onder zee als je durft! De duikboot is een minitheatertje voor maximaal 12 kinderen tot 12 jaar. De kapitein neemt  ze mee onder water waar ze een avontuur beleven. Helaas...maar volwassenen kunnen er (bijna) niet in. Binnen is het spannend
donker en valt er van alles te zien en te ontdekken.

www.abacustheater.nlLiefdesbrigade 1 website.jpg

Liefdesbrigade – Theater ‘het wandelend huis’

Truus en Guus hebben één missie. DE LIEFDE! Samen gaan ze op zoek naar mensen die gekoppeld, ontkoppeld, of nodig eens een frisse wind in de relatie nodig hebben.  Ze zijn niet alleen een komisch duo, maar ook partners voor het leven en zeer aan elkaar gewaagd. Terwijl Truus hoog uitkijkt over het  publiek om potentiële geliefden te spotten, hobbelt Guus er achteraan en heeft vanuit zijn standpunt een hele andere kijk op de zaak.

www.hetwandelendhuis.nlParasolo-Theater Gajes.jpg

Parasolo – Theater Gajes

Parasolo, een lesje in gezelligheid bij het theevrouwtje, vriend worden met Johnny de cocktailshaker of reflecteer op het leven met de eigenzinnige levenskunstenaar. Theater Gajes brengt met deze zeer interactieve, lopende voorstelling gastvrijheid en gezelligheid met een rauw randje. In Parasolo ontvouwen zich drie portretten van mensen, die vanuit eenzaamheid gedreven worden. Zij maken bijzondere ontmoetingen waar, vieren een feestje met de toeschouwer of gaan een diepgravend gesprek aan. Vriendschap, eenzaamheid en levensvragen in een miniatuurwereld: dat is Parasolo.

www.theatergajes.nl
El Metre 5.jpgEL MÊTRE – JAM

Humoristische (clown) show voor alle leeftijden.
Een tafel, twee stoelen, een paraplu, een rek, een klok en een METER: ‘Kom het zien! Ik nodig je uit in mijn wereld!’. ‘EL MÊTRE’ is een show die je meeneemt in de wereld van fantasie, liefde, emotie, spel en tederheid.

www.jamweb.cat


Groenland 2 website.jpgGroenland – Jarno di Parno

Groenland kent diverse eilanden (tafels) waarop telkens weer wat anders te beleven valt. Wil je ontdekken hoe je tekent als je ogen links en rechts verwarren? Of ga je in dit laboratorium de uitdaging met de anti-bibber-spiraal aan? Of maak je liever een ware dobbelsteen, een ballonnenspook of een moeilijke 3D piramide? Of laat je graag je behendigheid of je visueel-inzicht testen? Voor een ieder is er wel iets dat je naar dit interactieve en uitdagende Groenland blijft trekken. Schuif aan en laat je hypnotiseren door alle proefjes, experimentjes en groene testjes. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht!

www.jarnodiparno.nlllliterate laundrettes 1 website.jpg

LLLiterate Laundrettes – Bureau  Mychapeau

LLLiterate Laundrettes hangen de vuile was buiten!
De literaire Laundrettes verleiden het publiek met zinderende gedichten en prikkelende liedjes in een muzikale performance. De wasmachine, omgebouwd tot jukebox, dient hierbij als klein podium om op te dansen en te reciteren. De Laundrettes delen hun 'vuile was' dichterlijk, waarna zij in speelse interactie het publiek uitdagen ook hun geheimen bloot te geven. Het publiek mag hun stille verlangens, dromen en vuile was op kledingstukken schrijven en ophangen aan de waslijn met poëtisch wasgoed. De lijn groeit flink, met op één middag wel 60 nieuwe bekentenissen aan de waslijn! Een vrolijke, ontroerende & louterende performance 

www.llliterate-laundrettes.com
TheFunnyFreakShow website.jpg


Funny Freak Show – Nieuw Lef

The Funny Freak heeft in zijn nieuwste show de oplossing voor het circusprobleem gevonden en presenteert u een hilarische familievoorstelling van 12 minuten met een extra laagje voor volwassenen. Want nu wilde dieren zijn verboden, culturele subsidies zijn verdwenen en top artiesten veel te duur voor het Nieuw Lef circus theater, kunt u kijken naar de allereerste (verplichte) openbare sollicitatie ronde tot circus clown voor langdurig werklozen.


www.nieuwlef.nlTheater Tol Website.jpg

Mariage Fantastique – Theater Tol


Mariage Fantastique zegt iets over de liefde. Muzikale bruidegommen begeleiden de zwevende, lichtgevende bruiden. Het is een parade met poëtische beelden en klanken; een fanfare met blazers en percussionisten. De originele, poëtische taal van Theater Tol komt weer tot leven. Het publiek wordt overspoeld door melodieën, beïnvloed door verschillende culturen en tradities.


www.theatertol.com


Weirdo of Wonder -Niels Harder Website.jpg


Weirdo of Wonder – Niels Harder

Een optreden van Niels Harder zit bomvol glamour, komedie en power. Als geen ander weet Niels zijn bruisende persoonlijkheid te combineren met perfect uitgevoerde choreografie. Zijn wervelende shows zitten vol trucs en zijn een visueel spektakel met een enorme 'wow-factor'. Eén ding is zeker: deze keer zit niet Niels, maar ú met de handen in het haar!

Bekend van TV-programma's: Avro-Tros Zapp De Magische Winkel, Tros Bananasplit en SBS6 De Nieuwe Uri Geller. Tijdens zijn stand-up act wordt u getrakteerd op hilarische demonstraties. Tenminste: als u de hele show meemaakt en niet eerder eindigt onder de quillotine!

De Weirdo of Wonder was een van de grootste sensaties tijdens British Got Talent 2017.

www.stef-arntz.nl en www.nielsharder.nl


VictorineUnderherskirt1kl.jpg


Under her Skirt – Victorine Pasman

Een torenhoge dame lokt je onder haar rok, ze verlangt naar iemand die haar in beweging zet. Onder de rok word je warm onthaald door haar eigenzinnige alter ego. Zij zal je verwennen en voor je zingen op voorwaarde dat je de gastvrouw, die op eenzame hoogte zit, in beweging zet. Laat jij je hiertoe overhalen? En wie heeft nu eigenlijk de touwtjes in handen? Under her Skirt is een interactieve performance voortgekomen uit een fascinatie voor het kostuum uit de zeventiende eeuw. Een vrouw zat er in gevangen, maar tegelijkertijd straalde haar verschijning macht uit. Het dragen van de enorme rok was zwaar en onhandig en je kon er van alles onder verstoppen.

www.stef-arntz.nl en www.victorinepasman.nl