Deelnemers

Amateurverenigingen:
Poezie Podium Oss
De dichters van het Poëzie Podium Oss (PPO) staan dit jaar in de binnentuin van Miens Eethuis in de Monsterstraat. Daar treden een tiental poëten op in twee blokperiodes van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.30 tot 16.00 uur. Verrassende optredens van stadsdichter Kitty Schaap en haar voorganger Jan van den Boom, maar ook van Joost van Velthoven alias Toverlantijn en winnaar van de Jos Steegstra poëzieprijs 2017, die een smaakvol duo gaat vormen met Michel Nierop: het belooft een bijzondere middag te worden in een smakelijke omgeving.

Fanfare Jong Leven


V.K.B. Drumband
De leden van V.K.B. Drumband presenteren zich dit jaar in het knoopgala tenue want daar hebben zij namelijk bij Paul de Leeuw in carré in Amsterdam het knoopgala 2017 geopend.


Bigband Ravenstein
Big band ravenstein brengt moderne swingende jazz muziek met diverse solisten en zang van Nancy Verstegen. Muziek als verbindende factor en muziek als voedsel voor de ziel. De band voert een aantal nummers uit samen met balletschool Dimphy.

Vocal Group Lith
Vocal Group Lith is zoals de naam al doet vermoeden een koor uit Lith. We zijn een popkoor met een repertoire varierend van Bette Mittler tot Queen. Van Michael Jackson tot Dotan. We worden begeleid door ons eigen combo. In de kersttijd zingen we ook de zogenaamde commerciële kerstliederen zoals o.a. Jingle Bells, Rudolph The Rednose Reindeer en White Christmas.
We treden op in en buiten de gemeente Oss. Plezier staat bij ons voorop en dit is ook tijdens optredens te merken. We maken er een gezellig optreden van, waarbij we het publiek zoveel mogelijk betrekken. Muziek maak je namelijk voor en met elkaar. Mochten mensen na ons optreden interesse hebben om mee te komen zingen of ons willen boeken voor een optreden mail dan naar  jose.1960@live.nl of bel 0622832092.

Musica Humana

Het koor is opgericht in het jaar 2010 in Oss. Het bestaat uit zangers van 60+ en ouder. We zingen een aparte, niet vaak meer gehoorde muziekstijl, en wel uit de Renaissance tijd vanaf 1200 tot 1700. Het koor staat onder leiding van Rein Boeijen.

We treden jaarlijks verschillende keren op, zoals een kasteelconcert, op het Fantastival, maar ook op bruiloften en feesten, in kerken en in verzorgingshuizen.

De begeleiding bestaat uit piano, blokfluit en trom, maar er wordt ook a capella gezongen.

Wekelijks repeteren wij op donderdagmorgen om 10.00 u. in de H. Hartkerk in de Kromstraat.


Danscentrum Zwijsen
Laat je verrassen door de mooie, gevarieerde dansshow van Danscentrum Zwijsen.


Mix of Music

Een koor uit Ravenstein, bestaande uit ongeveer 50 enthousiaste leden uit Ravenstein  en omstreken. We hebben een gevarieerd repertoire van klassiek, nederpop, popmuziek, soul, tot musical in diverse talen.
Dit alles wordt gezongen zonder map zodat de vormgeving goed tot zijn recht komt.
Daarom zullen wij met Fantastival een diversiteit aan liederen ten horen brengen, met oa. Rise like a Phoenix van Conchita, Home van Dotan, This World van Beethoven, Le Printemps en zo nog veel meer.
We treden een aantal keer per jaar op in Ravenstein en omgeving.  Om de paar jaar staan we met een grote productie op de planken.
Dit natuurlijk onder leiding van onze eigen dirigent Lex Wiersma, repetitor Piet Bron  en onze choreografe Gerda Klievink.
Kijk voor meer informatie over Mix of Music op onze website www.mixofmusic.nl.

Kerelz
..is een band, die bestaat uit 6 aardige kerels
..speelt nederengelse popclassics
..heeft er altijd veel zin in
..maakt er een gezellige boel van
..speelt allemaal bekende covers
..moedigt je aan om lekker mee te zingen en te swingen
..herbergt zeker 150 jaar muziekervaring
..speelt onder andere:

Iedereen is van de wereld, Blauw, Sinds 1 dag of 2, Saturday in the Kronenburgpark, Groot hart, Soulman, In a gadda da vida,  Bad case of loving you, Summer in the city, Call me the breeze, Spinning Wheel, Ik kan ’t niet alleen, Browneyed girl, Annabel, Cha cha cha, Baker Street en nog veel veel veel meer!  Als het maar nederengels is en swingt!
Kijk ook op www.kerelz.nl

Popkoor Eigenwijs
Wij zijn een eigentijds popkoor met ongeveer 18 leden, waaronder maar liefst 7 heren. Ook tijdens het Fantastival zingen wij hedendaagse popnummers zoals bijvoorbeeld Royals. De rest van het repertoire houden we nog even geheim; kom luisteren en ontdek het zelf!


 KVA

Bara Den


Balletschool Dimphy,


 I Dance Academy 


Dansstudio Ro-Lo, 


Hips on fire


De Megense Comedie


Theater De Lievekamp


Popkoor Muzelinck


Shantykoor NMP


Koor MengelmOeSS,  


Nederpopkoor Balanz


PopkoorKunstfabriek, 


MozaiekfestivalLowKi

LowKi is een vijfkoppig bandje dat vandaag precies een jaar en vijf dagen bestaat. In het afgelopen jaar hebben ze heel wat lol gehad, taarten gebakken, zijn ze naar concertjes geweest en natuurlijk af en toe ook wel wat muziek gemaakt. Ze hebben een aantal keer opgetreden, zoals verschillende keren op het TBL en tijdens de nacht van de Muzelinck. Ze spelen voornamelijk alternatieve pop/rock covers van onder andere Paramore, Two Door Cinema Club, Arctic Monkeys, Walk The Moon en EUT. Lekker dansbaar dus! 

 

Recipes for life

Schuif aan tafel bij theatermaker Letizia Rompelberg voor een kort gesprekje over jouw recept voor het leven. Hoe pak jij het aan? Waar ben jij trots op? En wat wil je graag ooit nog eens doen? Kortom: wat zijn jouw benodigde ingrediënten?

Deze tafelgesprekjes zijn een teaser voor het project Recipes for Life, uitgevoerd door Theatergroep Hertog Zout en Muzelinck, Oss. En we zoeken nog deelnemers!

Theatermaker Letizia Rompelberg gaat recepten voor de keuken én het leven uitwisselen met een groep deelnemers uit alle windrichtingen. Op basis van deze ontmoetingen wordt een theatervoorstelling in Oss gemaakt, waarin ook een (aantal) deelnemers mee spelen. En dat is niet het enige.... We maken samen ook een kookboek en kookfilmpjes!

Pas op: Je zou zomaar eens enthousiast kunnen worden en mee willen doen. Stel je voor, dan sta je begin volgend jaar misschien wel in een theatervoorstelling of in een kookboek!

 

Finders Keepers
Deze 80s glamrock coverband uit Oss voert het publiek op geheel eigen wijze terug naar die goede oude tijd van lange haren, leren broeken en lekker foute muziek. Met covers van onder andere Bon Jovi, Guns 'n Roses en Poison maakt de band van elke avond een feest.


Professioneel (inter)nationaal straattheater (lees meer over hun acts op deze website, 'bij Straattheater'):
Pizza Mama Marina, Fruitylicious, Comfortable, Literaire Snackbar, Butlers Vannix, TokTukTuk, Bon Appetit, Choco-Candy, Potten & Pannen, Nomofobia, Kiddy Ride Police Patrol, Canta XL, Bug N'Buzz, Sweet Dreams