Straattheater

ONDERSTAANDE (INTERNATIONALE) STRAATTHEATER ACTS KAN JE VERWACHTEN TIJDENS FANTASTIVAL 2018.

PWF6-119-media-AL5D8839.jpgSweet Dreams - Luigi Ciotta

Sweet Dreams is een groteske show die spreekt over plezier en verslaving, waarbij suiker als metafoor wordt gebruikt. Een visuele komedie die je meeneemt op een reis zonder terug te keren naar de suikerwereld en daarbuiten, in een hilarisch en absurd stuk. Luigi Ciotta speelt de rol van een boeiende snoepverkoper, die met muffins speelt, met suikerspin danst en prachtige bruidstaarten op zijn kin balanceert. Hij is Mr Candy Man! Een opwindende show die het publiek betrekt en overweldigt door de clownkomedie, de gekte van de dwaas en de ironische verleiding van burleske en paaldans.


Bug n' Buzz - ConcordanceBug 'n Buzz.jpg

Een doodnormaal terras wordt door ‘Bug n’Buzz’ verandert in een bijzonder podium.

Ze breken met de heersende codes van het terras, verzinnen nieuwe regels, en grijpen het onverwachte.

Bug surft met organische en robotachtige bewegingen door het publiek en wisselt met souplesse tussen groots en meeslepend en klein en intiem. Buzz maakt muziek uit alles wat hij tegenkomt en aanraakt. Hij verandert bijvoorbeeld een vork in een viool en een mes wordt een bas, en zo creëert hij bijzondere soundscapes, waarmee hij Bug tot grote hoogte stuwt.

‘Bug n’ Buzz’ vervormen tijd en ruimte rondom het publiek en creëren zo een bijzondere collectieve ervaring van muziek en beweging.

Klik hier voor een voorproefje!

Nomofobia_InigoGarayo_01.jpgNOMOFOBIA - Faktotum Theater
Smartphone exorcisme met groentepiano

Nomofobia is een vrolijke straatvoorstelling over smartphoneverslaving en hoe ervan af te komen. Met nieuwe technologieën komen ook nieuwe ziektes: deze voorstelling presenteert cutting-edge onderzoek naar het behandelen van de kinderziektes van een digitale maatschappij. Middels creatieve behandelmethodes zoals een vitaminepiano of een stralings exorcisme knapt u zo weer op. Een banaan smaakt gewoon beter dan een telefoon!


Foto: Inigo Garayo


Choco Candy!.jpg

Choco-Candy - Stef Arntz artiesten

Levend standbeeld. Deze dame is echt om te smullen: Ze is gemaakt van chocola, ze ruikt écht naar chocola op meters afstand en of ze ook naar chocola smaakt?  
Kiddy Ride Police Patrol - Actic

Hier volgt een politiebericht. De politie vraagt uw aandacht voor het volgende:
Is het nu politie te paard, de motorpolitie of allebei?
Hoe dan ook, de agenten van de kiddy ride Police Patrol zijn weer paraat!

De twee agenten van de bereden politie houden vanaf hun politiemotoren alles en iedereen scherp in de gaten. Handhaving en veiligheid in de openbare ruimte staat bij deze politiemannen hoog in het vaandel. Wandelende snelheidsovertreders worden geflitst, aan de kant gezet en direct onherroepelijk beboet. Publiek wordt staande gehouden en onderworpen aan een bijzondere blaastest, inspectie of controle. Fietsers krijgen uit het niets een unieke escorte met sirene. En her en der worden politiefuiken opgezet of mensen op heterdaad betrapt op wat dan ook..

Theatrale politie-interventies van hoog en vermakelijk niveau!

Nieuwsgierig? Klik hier om vast een voorproefje te zien.

KRPP-persfoto.jpgLiteraire Snackbar - Paul van WeesLiteraire Snackbar_2_photo by Totaal Theater (002).jpg

Trek in een literaire snack?

De literaire snackbar is een automatiek waar je grappige gedichten over snacks en snacken kunt trekken.

De snackbarhouder biedt de mensen al wandelend een literaire snack aan. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een frikadellenlied, een romantisch kroketje of een patatje oorlog. Op verzoek kan er ook een gedicht op maat geschreven worden. 

Maar het kan ook ingepakt en meegenomen worden.

Al honger? Bekijk hier vast wat je kunt verwachten.

IMG_6382-950x712.jpgButlers Vannix - Vannix Theater

Een komisch duo butlers op stelten die hun diensten aanbieden.

Zij, Frau Friederike, denkt er de wind er goed onder te hebben. Ferdinand is de chef maar heeft niet de allerbeste kwaliteiten daarvoor. Hij doet alles om de gasten het naar de zin te maken. Hij komt, tot wanhoop van Friederike, met de meest bizarre oplossingen.

Tafeltje voor twee?

Entertainment op ‘hoog’ niveau…Zeg het met een kaartje.jpg

Zeg het met een kaartje - 
Theater Company Adorabel

Wanneer heb jij voor het laatst een spontaan kaartje ontvangen van iemand die je nabij staat? 


En weet je nog wat dit met je deed? 

Wat je geeft is wat je ontvangt. Koester je vrienden en familie. Zeg het met een kaartje.   

Valentina heeft meer dan 50 postkaartjes met mooie teksten in haar rok. Je mag er 1 uitkiezen en schrijven. Uit haar hoed tovert ze een postzegel. Je kunt je kaartje posten in de postbus op Valentina's rug. Kleine moeite, groot plezier :).back-up-theater.jpgComfortable - Back-Up-Theater

Hoe kan het ook anders zijn: Buiten koken leidt tot gebakken lucht. In deze knettergekke show, dekken drie eigengereide koks zelf de tafel en presenteren hun nieuwe recept. Gaandeweg slaat hun fantasie volledig op hol. Van Zorro en het Vrijheidsbeeld, terroristen en Maria, Ghostbusters en Chinese Leeuwen, tot messenwerpen en superman.

Alles komt tussen tafeldekken en groente snijden in razende vaart voorbij. Met flitsende achtervolgingen, spectaculaire stunts, dynamische acrobatiek en komische slapstick houden zij het publiek non-stop geboeid.

Verbazend eigenlijk dat er op het einde toch werkelijk soep is. Een driedimensionaal haute-cuisine spektakel met comfortabel stuntwerk en een snufje zout.


 


Stephworx_Fruitylicious%20350%20x%20416.jpgFruitylicious - Stephworx

Deze frivole dames laten zich graag van de zonnige kant zien.

Met hun fris en fruitige aanwezigheid bent u verzekerd van een
opwekkende vrolijke en gezellige sfeer.
Ze nodigen u graag uit voor een Caribische  dans, wellicht... op hoog niveau.


TokTukTuk - RelactsTokTukTuk%20349%20x%20263.jpg


Een interactieve theateract vanuit een kleine (non)foodtruck waarin een trotse haan en een eigenwijze kip de dienst uitmaken. 

De kip wil haar ei kwijt aan het publiek, maar in ruil daarvoor mag  zowel jong als oud(er) publiek haar ei kwijt bij de kip.

Bijvoorbeeld in de vorm van een liedje, een gezellig praatje, dansje, enzovoorts.

De haan dirigeert dit alles op geheel eigen wijze, onder andere met behulp van zijn minipiano.


Pizza mama_marina-slider.jpgPizza Mama Marina - Manoesso

Straattheater met een krokant korstje. Kom binnen in het prachtige mobiele restaurant waar vier Limburgs-Italiaanse broers u trakteren op heerlijke pizza met een pittige saus van drama en muziek.

Er wordt gezongen en gedanst, gegoocheld en gelachen. 

Kortom, warm en hapklaar theater in een uniek mobiel restaurant.


Potten en Pannen - Stef Arntz artiestenPotten en pannen.jpg

Ga jij even lekker uit je (bak)plaat! Hier mag wel wat je thuis niet mag! Even lekker rammen op de deksels en met pollepels de bodem uit de pannen slaan! En het is altijd het gezelligst in de keuken toch? De perfecte theatrale geluidsoverlast of muzikale aanvulling op uw lunch, diner of foodevenement én met komische animatie.

Potten en pannen 2.jpg
En wellicht krijg jij er ook nog een leuk deuntje uit? Het Nederlands Volkslied, de tune van Studio Sport, When We Were Young van Adele? Het is even zoeken maar ze zitten er echt in! Samen spelen met je collega's, je vrienden of met je kinderen...Het kan allemaal. (gehoorbescherming kan natuurlijk worden meegeleverd). En dat alles onder de begeleiding van de komische Zweedse Kok(s) a la de Muppetshow.


 

Canta XL - ActicActic canta.jpg

De Canta luxe is het oude alom bekende 45km/u wagentje dat ook op het fietspad mag rijden. Voor deze installatie nemen 2 deelnemers per keer plaats in de Canta XL, de gordels gaan om en de tomtom wordt geactiveerd. Uit de tomtom klinkt de audio: ‘probeer om te draaien’. Zodra deelnemers het stuur naar rechts draaien begint de Canta XL met kermisgeluid op de achtergrond te kantelen en om zijn as te draaien. Op deze manier komen deelnemers in de Canta als een kip aan het spit ondersteboven te hangen. Op het moment wanneer de haren en oogleden omhoog hangen wordt er een foto door de voorruit gemaakt van de inzittenden (die achteraf ook verkrijgbaar is). Men draait verder aan het stuur en de Canta XL komt weer rechtop. Uit de tomtom klinkt: ‘bestemming bereikt’, waarna deelnemers weer veilig uit mogen stappen.

Bekijk hier een filmpje!
Soof de musical.jpgPreview ‘Soof de musical‘ - Theater De Lievekamp

Tijdens Fantastival zullen er diverse uiteenlopende previews te zien zijn. Het betreft hier previews van voorstellingen die later in het seizoen in theater De Lievekamp geprogrammeerd zijn. Meest in het oog springende onderdeel is de preview van 'Soof de Musical'. Een gloednieuwe theaterproductie, die de potentie heeft om het succes van de gelijknamige film minimaal te evenaren.

Dichter bij Soof kan het publiek tijdens Fantastival niet komen. Ze nodigt het publiek uit in haar leven; je neemt als het ware plaats in haar keuken, die midden op het podium staat. Tijdens de voorstelling geniet iedereen van ontelbare herkenbare chaotische situaties en prachtige muziek. Een preview die naadloos aansluit bij het thema 'Fantastival loves food'!