Straattheater

website Springtime.jpgSpringtime
Hendrick-Jan de Stuntman ontmoet Merel Kamp

Een over the top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Van eerste ontmoeting tot en ze leefden nog lang en gelukkig

Een man en een vrouw hangen aan industriële veren in een stalen constructie. De veren zorgen voor een beperkte bewegingsvrijheid, waardoor bewegingen vertraagd, onhandig en karikaturaal zijn.
Een visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal. 

Pas-de-deuxwebsite Pas de deux 2.jpg
Ulik Robotic

 

"Pas-de-deux" toont een aanvankelijk klassieke situatie: een man en een vrouw wachten koortsachtig op hun ontmoeting.


Maar plotseling grijpt de robot in, biedt zichzelf aan als partner en wedijvert om de aandacht van de vrouw. Maar de man kan niet zo gemakkelijk opvallen!


Wat naar voren komt is een spel tussen man en vrouw, man en machine. Een drievoudige relatie, die tot uiting komt in aanhoudende poëtische beelden en indrukwekkende kunstenaarschap.


Een heel speciale afspraak, waarbij de toeschouwers de robot niet langer als een pure machine zien, maar als een ongelooflijk soulvolle, soms opstandige, maar altijd aanhankelijke partner in het spel met de twee artiesten.

Website Theater Tique.jpgCircus
Theater Tique

In een verbluffend samenspel weten de speelsters van Theater Tique het elastische mannetje Tique zo te bewegen dat je je vanaf het eerste moment in zijn wereld verplaatst en met hem meeleeft. Interactief met elkaar en met het publiek. De korte verhaaltjes zijn juweeltjes vol spanning, humor en emotie. Tique spreekt een eigen taal, die voor iedereen verstaanbaar is. Tique is voor jong en oud. Nationaal en internationaal. Uniek en universeel! Theater Tique is de winnaar van het TV-programma Popster, een talentenjacht voor poppenspelers. Jury en publiek waren unaniem lovend over Tique.

Theater Tique bestaat uit Daphne Zandberg, met afwisselend de medespeelsters Alkisti Theophilou en Vera Kaye. Daphne is het artistieke brein achter Tique en maakt de poppen. Zij bespeelt daarnaast poppen in diverse TV-programma's, waaronder Sesamstraat. Zij speelt daar o.a. Tommy. Tijdens festivals en evenementen, op school en in theaters, in instellingen en verzorginghuizen, beleeft Tique de avonturen 'Circus' en 'Hocus Pocus'. Mannetje Tique probeert hier zijn eigen dromen waar te maken om een beroemd artiest te worden en haalt halsbrekende toeren uit en doet zelfs magische trucs. Vraag Tique om zijn speciale Sinterklaas en Kerst-voorstelling en wacht nog heel even op de nieuwe sprookjesvoorstelling vol spannende avonturen, jonkvrouwen in nood, en heldendaden van een verliefde Tique.

Daphne Zandberg (Sesamstraat en Winnaar TV programma Popster) speelt Theater Tique.

Marthilda Sliertwebsite Marthilda Sliert.jpg
Frans Custers

‘Marthilda Sliert, waarzegster’ is een theaterachtige voorstelling in een kleine tent voor 6 personen en duurt ongeveer 5 minuten. Frans Custers speelt het verhaal van de geflipte Marthilda, die zich in het dagelijkse leven met opvallende hobby’s bezig houdt. De bezoekers worden actief bij de ‘toekomstvoorspelling’ betrokken. Doorgaans gebeuren er de gekste dingen en krijgt hilariteit de overhand. Het wordt vooral een absurde vertoning waarbij de hele tent begint te schudden en te roken. De mystieke sfeer door o.a. licht- en geluidseffecten maakt de voorstelling compleet.

CarrouselCarrousel
Marc Heijnen Sopacuwa

Één Man, Één Paard, Één Carrousel. Zijn carrousel is alles voor Bougie.
Zodra zijn nostalgische attractie geopend is zal hij zorgvuldig en met aandacht de bezoeker laten genieten van een aantal rondjes op het paard.  Als blijkt dat meerdere bezoekers zich aandienen zoekt hij naar oplossingen om de eventuele ontstane wachttijd dragelijk te maken.  “Jij bepaalt hoe de wereld draait” 
Ook toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelen en rollators.

https://www.youtube.com/watch?v=p1ReIi0IcDE

Contra
Fabulokawebsite Fabuloka_Contra_photo by Totaal Theater.jpg

Een witte dame komt aanlopen met haar rolkoffer. Opeens komt er een zwarte hand tevoorschijn. Er ontstaat een mensfiguur; de dame heeft een schaduw gekregen. In een acrobatisch duet verliest de dame haar witte kledingstukken, waaronder zij ook zwart blijkt te zijn. De twee figuren smelten samen tot een energiek schaduwwezen met acht ledematen. Zal de vrouw nog terugkeren uit de schaduwwereld?

Contra speelt zich af op een grijze ronde vloer. De voorstelling is vervreemdend, visueel en fysiek (met name acrobatiek). Alle muziek is door de artiesten zelf gemaakt.

Kleinste orgeltje ter Wereld.jpgHet kleinste orgeltje ter wereld…!
Jonas & Friends

Het kleinste draaiorgeltje ter wereld is een straatanimatie en een curiositeit die op nostalgische kermissen niet zou hebben misstaan. Het minuscule orgeltje is nog geen twee centimeter groot en draait echt! Het welbekende draaiorgelaapje heeft daarentegen geheel tegenovergestelde proporties. En hoewel aap Benjamin het mansen met zijn centenbakje helemaal onder de knie heeft, richt hij zich regelmatig liever op andere zaken. Zodra hij door het publiek wordt afgeleidt, maakt hij met zijn apenstreken dankbaar van de aandacht gebruikt. De opvallend uitziende orgelvrouw verplaatst haar kar met Benjamin en het piepkleine orgeltje door het festivalgebied en probeert hem nog enigszins onder controle te houden…

La belle Escabelle
Doble Mandoble

website La Belle Escabelle1.jpg

Heb je je ooit afgevraagd wat een mens voor belachelijke dingen kan doen met een gewone trapladder? In deze circusshow vol humor combineert Doble Mandoble meesterlijk objectmanipulatie, fysiek theater en acrobatiek; een bizarre ode aan de gewone vouwladder ...

website La Belle Escabelle2.jpg

website Wereldwandelaar.jpgWereldwandelaar
Compagnie with Balls

Met de wereld aan haar voeten, gaat de Wereldwandelaar bepakt en bezakt het avontuur tegemoet.

Lopend op een 2 meter hoge wereldbol ontrolt zich in de straten een reizend avontuur.
Het publiek wordt op verrassende wijze meegevoerd naar bijzondere plekjes op aarde.
De wereld rond in 80 dagen? Deze ontdekkingstocht voltrekt zich in 30 minuten!

¿QUIERES SER MI AMIGO?
Murmuyo
website Murmuyo.jpg

Murmuyo is een bijzondere clown die zijn lichaam gebruikt als zijn belangrijkste hulpmiddel voor het communiceren van emoties, het creëren van afbeeldingen, personages en illusies.

Hij komt dichter bij het publiek met zijn gedurfde spellen en maakt van deze show een ware verhoging van vriendschap.

website Modern Pierrot (1).jpgModern Pierrot

Zij zijn het boegbeeld van Fantastival 2019!
Deze prachtige zwart witte steltenact geeft een nostalgische beleving van weleer.
Maar wel in een modern jasje! Onze Modern Pierrots staan te popelen om kennis te maken met jou!

Tijdens Fantastival lopen zij rond in het festivalgebied en zal je ze geregeld tegen komen.
Prachtig om te zien en ze toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht!

Theater De Lievekamp verzorgt ook dit jaar weer een heel programma. Op het walplein (voor oude V&D) is het 'Lievekamppodium'. Hier zijn onderstaande acts te zien.
Kijk in het digitale programma voor het juiste tijdsschema.

Doornroosje de Musical

website Doornroosje De Musical (Nick van Ormondt) 5.jpgDeze middag kunnen jong en oud het verhaal van het eeuwenoude sprookje van Doornroosje als familiemusical beleven. Sita, die al eerder te zien was als de Kleine Zeemeermin en Rapunzel, zal de rol spelen van de mooie prinses. Uiteraard mag het populaire tovenaarsduo Titus & Fien niet ontbreken. Vandaag is het dubbel feest: de jarige Doornroosje wordt 21 jaar én gekroond tot koningin! Maar ergens aan de andere kant van het dorp heeft de gemene tovenares Fien zo haar eigen plannen: zij wil zelf heersen over het land. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listige betovering. Zal de vreselijke slaapspreuk van Fien ooit verbroken worden? Of blijft Doornroosje voor altijd in dromenland? Je valt zeker niet in slaap bij deze magische musical boordevol aanstekelijke liedjes, vrolijke dansjes en hilarische grappen! Deze familiemusical bezorgt jong en oud een onvergetelijke kerstvakantie!

 

Deze middag tijdens Fantastival komt Sita als Doornroosje een voorproefje geven van deze sprookjesachtige voorstelling. Na afloop van haar optreden komt Doornroosje ook nog naar voren en kun je haar ontmoeten tijdens de Meet & Greet!

 

 

Circus Lars

Magisch Entertainer Lars van Tuijl is een moderne goochelaar. Zijn acts zijn snel, flitsend en onbegrijpelijk. Maar in zijn hart is Lars ook een groot fan van de traditionele circus- en theatershows, zoals die 100 jaar geleden werden opgevoerd.

Circus Lars

 

Dit jaar op Fantastival zal deze goochelaar u een wonderlijke mini-voorstelling voorschotelen boordevol magische trucs in de stijl van de film The Greatest Showman. Komt dat zien!

 

Marlon Kicken 

website 25apr_Marlon Kicken - In de lift (Dave van Hout) 2.jpgLange dreadlocks en pratend met de zachte ‘g’ van grappig: de meest goedlachse cabaretier uit Brabant komt weer naar ons theater. In zijn nieuwe programma ‘In de lift’ neemt Marlon Kicken je mee naar het verleden, het heden en de toekomst. Wie kwam hij tegen? En wat staat hem nog te wachten? Met een humoristische blik becommentarieert Marlon de wereld om hem heen. En het gekke is: als hij over zijn avonturen praat, is het net alsof je er zelf bij bent geweest. Kijk, dát noemen we nou een rasverteller!

 
website 26sep_Annick Boer Foto Randy Fokke.jpgAnnick Boer

Met recht kan Annick Boer een alleskunner worden genoemd! Ze speelt in toneelstukken en musicals en op tv is ze succesvol met haar

typetjes in ‘Kopspijkers’ en ‘Kanniewaarzijn’. Daarnaast heeft ze ook nog een geestige cabaretière in zich! Plien van Bennekom (van Plien & Bianca) is ontzettend enthousiast over Annick: “Wat een enorm groot talent! Ik wist al dat ze heel goed en heel grappig is, maar deze solo slaat alles! Onbedaarlijk hard moest ik lachen om al haar verhalen. En ik genoot ook enorm van haar liedjes; wat kan ze mooi zingen. Een heerlijke avond theater waar Annick iedereen even een poepje laat ruiken. Gaat dat zien!” Hoort u het ook eens van een ander.


 

 

 


Mad Science Theaterfeestwebsite 24nov_Mad Science - Het grote Mad Science Theaterfeest (rechtenvrij).jpg

Wie verbaast kinderen, daagt ze uit en maakt ze slimmer? Mad Science! Honderden professoren brengen jaarlijks 300.000 kinderen in Nederland in aanraking met het leukste van wetenschap en techniek. Mad Science trakteert jong en oud op het meest spectaculaire uit de wereld van de wetenschap. Daar komt nogal wat bij kijken: uitnodigingen versturen, liedjes zingen, kaarsjes uitblazen, trakteren en muziek. Of dat allemaal lukt en het een knalfeest wordt? Knallen doet het sowieso!

 website 28mrt_The Bluebettes - Best of the Sixties (J. Kraayvanger).jpgThe Bluebettes

De vijf dames van de Bluebettes zijn geboren in de jaren zeventig en tachtig, maar hun hart ligt bij de muziek uit de sixties.  Bij hun keuze welke pareltjes ze zouden spelen, lieten zij zich leiden door onderbuik, kippenvel en dansdrang. Hun trip down memory lane ‘The best of the Sixties’ voert langs hartverscheurende country, opzwepende rock-‘n-roll en de tijdloze soul van groepen als The Supremes en The Ronettes. Een show vol puike liedjes, humor en herkenbaarheid!

 

 

 

 

Kleurplaat pimpen

Naast het uitgebreide podium-programma hebben we ook nog doorlopend een knutselactiviteit: kinderen mogen namelijk een kleurplaat pimpen op ons knutselpleintje. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen uit een kleurplaat van Brandweerman Sam of Buurman & Buurman, of zelfs voor een heuse Lievekamp-kleurplaat!

Verder staat het team van Lievekamp-medewerkers de hele middag voor de bezoekers klaar om eventuele vragen te beantwoorden over het komende theaterseizoen.